Blixter sänder live från alla A-finaler

Sedan Janne Blixter började filma innebandymatcher för sju år sedan har han hunnit publicera hundratals timmar med rörliga matchbilder på den egna Youtubekanalen som har namnet Innebandymatcher Blixter. Den sista cupdagen under MUC 2023 ser han till att alla A-finaler kan avnjutas i realtid för den som inte är på plats.

– Ja, om tekniken fungerar som det är tänkt ska vi sända matcherna live, säger Janne Blixter som i vanliga fall brukar ladda upp de filmade matcherna i efterhand.

Det hela började 2016 med att han ville göra en insats för att hans båda söner, deras lagkamrater och tränare i Mölndals IBF:s P05-lag skulle kunna analysera sina matcher efter att de spelats.

– Från läktarplats, där jag står och filmar, ser man ju saker ur ett helt anat perspektiv än när man är nere på planen eller på bänken. Man kan lära sig mycket av det. Det ger också en möjlighet att studera hur motståndarna spelar, vilket är bra inför kommande matcher, säger Janne Blixter.

Engagemanget ledde till att han också började filma Mölndals herrlag i division 1. Och eftersom sönerna den här säsongen bytte klubb och nu håller till i Lindås är det oftast vid deras matcher som Blixter dyker upp med sin mobilkamera och sitt stativ.

– Där jobbar jag bland annat åt JAS-laget, herrlaget som i år åkte ur allsvenskan och damlaget som gick upp i allsvenskan. Damerna är riktigt duktiga och har varit kul att följa, säger Janne Blixter.

Att hans arbetsinsatser varit uppskattade i Mölndal, Lindås och även bland andra intresserade finns det statistik på: drygt 145 000 visningar!

– Ja, så är det. Och djungeltrumman har väl hjälpt till att göra kanalen mer känd, säger Janne Blixter.

I morgon (söndag 23 april) går det alltså att se MUC:s sju A-finaler mer eller mindre direkt. Om tekniken är med oss. Janne Blixter är hur som helst på plats.