Hemmaseger i herrjuniorklassen!

Finaldagen under MUC 2023 bjöd på hemmaseger i herrjuniorklassen. Mölndals IBF besegrade IBK Göteborg med 3–2 i en jämn och spännande match. För lagets tre 04-spelare blev det en extra rolig avslutning på många års MUC-spelande. Resten av laget har chans att vinna ytterligare en guldpokal om ett år.

– Riktigt bra! Vår målsättning var att vinna cupen och det lyckades vi med. Särskilt kul för lagets tre 04:or Adam von Grünigen, Herman Kling och Felix Östberg som spelade sin sista MUC. Vi sa innan matchen att vi skulle jobba extra hårt för deras skull, säger tränaren Martin ”Dala” Dahlgren.

Varför vinner Mölndal MUC? 

– Efter en lite seg inledning i fredags, där det märktes tydligt att vi inte spelat match på ett tag, så tycker jag att vi blir bättre och bättre för varje match. Vi har spelat med tre femmor och det har tagit tid för spelarna att hitta sina roller.

Vad säger du om finalen?

– Bra inledning där vi tar ledningen med 2–0. Sedan går vi ner oss lite och låter IBK Göteborg dra ner tempot. De gör det bra och lyckas komma i kapp. Hade vi fortsatt i samma tempo och lyckats göra 3–0 hade det varit en helt annan match. Men det var ändå skönt att vi lyckades göra ett tredje mål och slapp ett nytt sudden death-avgörande.

Vad var det som avgjorde?

– Att alla river och sliter i varje byte och att vi hade bra ork.

Är det här lagets största framgång?

– Ja, det är det nog. Vi har spelat en final tidigare som pojklag, men förlorat och vi har vunnit B-finaler i Warbergsspelen och Gothia Cup. Men det här måste vara det största.

Erik Johansson, du var lagkapten i vinnarlaget. Kommentar?

– Äntligen seger! Så känns det med tanke på vi förlorat en MUC-final tidigare.

Vad tycker du avgjorde finalen?

– Jag tycker faktiskt att vi helt enkelt att vi var det bättre laget.