Frillesås F10-lag har spelat livets första cup!

För alla innebandyspelare finns det en första cup i karriären. För tjejerna i Frillesås FF:s F10-lag blev det MUC 2023.

– Det har varit jättebra. En otroligt lärorik helg för tjejerna, säger tränare Daniel Billing.

Vi skippar det där med resultat och nöjer oss med att konstatera att det inte blev någon seger i MUC för Frillesås. Men laget blev desto rikare på erfarenhet.

– Vi tar med oss många saker från den här helgen. En är att det kan vara det kan vara svårt att hantera nervositet och förväntningar när man spelar sin första cup. En annan är att en förlust inte automatiskt betyder att man spelat dåligt. Det kan bero på att motståndarna var bättre. Att de sprang snabbare, sköt hårdare och så vidare. Då är det bara att åka hem och träna för att bli bättre, säger Daniel Billing.

Hans lag skulle egentligen ha spelat sin första cup för flera år sedan, men då kom en pandemi emellan och i fjol blev det inte riktigt av. Den här säsongen har gruppen vuxit från nio till 16 tjejer, vilket innebär att ganska många är nya i sporten.

– Lite grann har det varit som att bygga ett nytt lag. Dessutom består laget av ungefär en tredjedel 10:or och resten 11:or, så det är ett ungt lag. Det är förstås en utmaning för oss som tränar laget, men också väldigt kul, säger Daniel Billing.

Om arrangemanget säger han så här:

– Jättebra. Det är mycket möjligt att det blir ett nytt besök i Mölndal nästa år. En sak som vi verkligen uppskattade var att vi har kunnat vara kvar i en och samma hall en hel dag och sluppit åka mellan olika hallar.