Ella och Wilma klarar sig bra bland killar

Mölndals IBF vill gärna att det ska komma fler tjejer till MUC. Då är det kanske i första hand tjejlag vi fokuserar på att locka hit. Men tjejer som spelar med killar är förstås minst lika välkomna. Som 16-åringarna Ella Liljeroth och Wilma Lundgren i Skillingaryds IK.

 

Ella Liljeroth och Wilma Lundgren kör dubbelt den här säsongen. Det betyder spel både med Skillingaryd IK:s damer i division 2 och med P05/06/07.

– Ja, vi har både tränat och spelat seriespel med killarna i år, säger Wilma Lundgren.

Ella Liljeroth beskriver skillnaden mellan deras båda lag med två ord: tempo och fysik:

– Det går snabbare med killarna och spelat är mer fysiskt. Men jag tycker att Wilma och jag klarar det bra. Och trots högre tempo och snabbare omställningar här, så tycker jag ändå att man har mer tid på sig med bollen än när man spelar med damlaget.

Efter ett oavgjort resultat i den första MUC-matchen på lördagsmorgonen, där Särö svarade för motståndet, är tjejerna på bra humör.

– Det är kul att vara på cup. Frukosten på hotellet var lyxig och bra, säger Wilma Lundgren.

Vad har ni för resultatmässiga ambitioner?

– Det vore kul att gå till A-slutspel. Förra veckan blev det B-slutspel i Fair Play i Jönköping och nu vill vi gärna till A-slutspel. För många spelare i vårt lag är det här också sista cupen med laget och då får det gärna gå bra, säger Ella Liljeroth.

Både Wilma och Ella hoppas också att bli uttagna i Smålandslaget i slutet av april.  Men var ska ni spela säsong då?

– Jag ska gå på Rig (Riksidrottsgymnasiet) i Umeå och spela med deras lag, säger Wilma Lundgren.

– Jag har inte bestämt mig ännu, men har några anbud från lag i närområdet i Småland som jag funderar på, säger Ella Liljeroth.

Båda tjejerna har tidigare spelat med Skillingaryds F04/05. Ett lag som inte finns längre. Men när det fanns spelade man ganska många cuper. Även sådana som arrangerades en bit bort som Gothia och Fat Pipe. Och det tycker det att fler tjejlag borde göra. För att det är kul och för att det är bra erfarenheter.

– Resultaten skiftade ganska mycket. På Fat Pipe fick vi möta många riktigt bra lag, men det var ändå den cupen vi lärde oss allra mest av, säger Wilma Lundgren.

Förhoppningsvis lär de sig ytterligare något under återstoden av MUC 2022.