Weissbach minns MUC som en riktigt bra cup

För tio år sedan var MUC ett viktigt säsongsinslag för Mölndalsfostrade Oskar Weissbach. I dag är han en viktig kugge i Pixbos SSL-lag och var förra året en av fem nominerade till titeln ligans bästa spelare. Vi ringde upp Oskar för att snacka lite innebandy och MUC-minnen.

Att bli nominerad till ligans bästa spelare är inte dåligt. Hur kändes det?

– Det var skitkul! En häftig känsla och jag var inte alls beredd på det. Men Pixbo gjorde en bra säsong och vi tog oss till slutspel för första gången på tre år.

Du skrapade ihop 72 poäng och gjorde 31 mål!

– Det är jag förstås nöjd med. Nu har jag varit skadad i höst, men på de matcher jag spelat har jag faktiskt samma poängsnitt som förra säsongen. Det är kul.

Och du fick göra landslagsdebut under VM-kvalet i våras. Hur ser du på möjligheterna till fler landslagsuppdrag?

– Det vore förstås roligt. Det jag kan göra är att fortsätta att jobba hårt, göra bra saker med Pixbo så att vi tar oss till slutspel igen och går långt där. Om jag gör det bra finns i alla fall chansen, men det är jag inte jag som tar ut truppen.

Om vi backar sådär tio år så spelade du i Mölndals IBF och brukade avslutade varje säsong med MUC. Vad har du för minnen av det?

– Det är väldigt kul att åka på cuper och sova över med laget. Det tror jag alla utifrån som varit på MUC tycker. Men det är också skönt att få spela en bra cup på hemmaplan. Jag minns MUC som en riktigt bra turnering.

Vad var det som var bra?

– Den var välorganiserad, bra planerad och strukturerad. Som spelare fick man en bra känsla och hade väldigt kul.

Spelade du många MUC?

– Fyra tror jag. Ett år spelade jag med fyra olika lag, både äldre och yngre än jag själv. Då blev det många matcher! Vår bästa placering var nog seger i B-slutspelet ett år.

Vad vill du säga till lag som funderar på vilka cuper de ska spela i vår. Varför ska de komma till Mölndal och spela MUC?

– För är en bra upplevelse. Världens äldsta ungdomscup hade inte funnits kvar om den inte haft en trevlig atmosfär och varit bra organiserad. MUC är en möjlighet att träffa lag från andra delar av Sverige och en del utländska. Men man kan också ta en sväng ut till havet eller passa på att gå på Liseberg med laget. En kul avslutning på säsongen!