Avslutade ungdomstiden med MUC-seger!

Vilken avslutning för Lindome IBK:s 03:or! Sista helgen med gänget slutade med seger i herrjuniorklassen. Och bäst av allt: alla som var med fick spela lika mycket. Seger utan en enda toppning alltså!

– Verkligen roligt att få vinna den sista cupen det här laget spelar, säger tränare Andreas Säfdal som tränat gänget ett antal och också har en son i laget.

Kul och roligt är ord som återkommer under vår korta intervju utanför Aktiviteten. Lindomelaget har vunnit cuper förr, bland annat Warbergsspelen 2018 och längre tillbaks blev det seger i Falkenbergscupen.

Det som varit speciellt under MUC 2022 är att laget spelat med ett leende på läpparna från första avslag.

– Vi har haft kul varenda sekund. Man kan nästan säga att vi skrattat oss igenom cupen. Att slappna av och försöka ha kul verkar vara ett vinnande koncept. Det vi tar med oss härifrån är just glädjen. Och förstås att vi hade lyckan att få avsluta på topp, säger Andreas Säfdal.

Han passar också på att berömma årets MUC som präglats av lite återstart efter två år i pandemins grepp:

– Ett jättebra arrangemang! Inte minst domarna har varit bra. Det är lätt att glömma domarna, men de är ju väldigt viktiga för att det ska bli en bra cup.

Kanske finns det ett samband mellan framgången och glädjen Lindome upplevt och att alla de 15 03-killarn som var med fick i princip lika mycket speltid. Tränarna valde att inte matcha laget i alls form av toppningar.

I går (lördag) gick Lindome obesegrade genom sitt gruppspel. Söndagen inleddes med seger i semifinalen mot Lerum med 4–2. I finalen blev det till slut klara 5–1 mot IBK Göteborg.

Vad som händer nu med Lindomes 03:or är lite oklart. Klubben har på herrsidan seniorlag i divisionerna 6, 3 och 2. Det sistnämnda laget ska kvala till division 1 och i det laget spelar redan fyra av 03:orna.

Om de lyckas i kvalet och tar steget upp i ettan återkommer de till Aktiviteten under säsongen 2022/23. I så fall handlar det om derby mot Mölndals IBF.

Vi säger grattis till Lindome IBK:s 03-gäng! Snygg avslutning på åren som ungdomsspelare!