Lillån lyxar till det med egen buss

Lillån från Örebro gillar cuper och brukar åka på fyra, fem per säsong. I år har man bland annat varit i Falun och Linköping. På MUC deltar man med två lag i P09-klassen – två jämna lag födda 2010 som framför allt är här för att ha kul.

  – MUC låg bra i tiden och vi ville avsluta säsongen med att åka i väg på en cup där vi får sova över, bo ihop och umgås mycket. Glädjen som uppstår vid sidan av matcherna står för 70 procent av det som är kul med en sådan här cup. Resultat och matcher är ungefär 30 procent, säger tränaren Henrik Rasmusson.

Lillån är i Mölndal med en trupp på totalt 22 spelare. Resan hit var extra lyxig med egen buss som rattades av pappan till en spelare. Bor gör man i Fässbergsskolan.

– Det är bra att det finns mycket att göra där. Vi har redan hunnit med att spela pingis, biljard och basket, säger spelaren Alex Tagesson som också nämner frukosten där det till och med bjöds på ägg.

Något Lisebergsbesök blir det dock inte för laget den här gången. När det ena laget spelar sitter det andra på läktaren och hejar på kompisarna. Däremellan ska man hinna äta, taktiksnacka och ladda om, så dagarna fylls ändå.

Och hur gick det på planen då? Ja, på fredagen förlorade Lillån vit med uddamålet (1–2) mot Zenith. Lördagen inleddes med en seger (4-1) för Lillån grön mot arrangörsklubben Mölndals IBF.