I Backadalen tar tjejerna själva ut laget

En cuphelg kan bjuda på många roliga och spännande matcher. Men det är också ett bra tillfälle att bygga laget och öka sammanhållningen genom olika övningar. Inför en av slutspelsmatcherna fick tjejerna Backadalens 11/12-lag ta ut laget själva.

Tjejerna från Backadalen har spelat MUC flera gånger. I år hamnade man i F10-klassen och stötte av naturliga skäl på både tufft och äldre motstånd.

– Ja, om man bara tittar på resultattavlan kanske det inte har gått så bra för oss, men vi hoppas att deltagandet mot äldre spelare ändå kan ge resultat på sikt, säger Dennis Novotny, en av lagets tränare.

Han beskriver laget som ett bra kompisgäng på 25 tjejer där en hel del är multiidrottare som också spelar fotboll och/eller handboll.

Att de återvänder till MUC beror på att cupen ligger bra i tiden och är välkänd cup där man vet hur allt fungerar.

– Det är också en bra repetition inför vår egen Göteborg Floorball Festival som spelas näst helg, säger Dennis Novotny.

Mellan matcherna på lördagen spelade laget bland annat Maffia – ett slags rollspel där det gäller att lista ut vilka roller de andra fått sig tilldelade. Ett spel med inslag av taktik, förmåga att kunna övertyga andra och att luras. Ungefär som på innebandyplanen alltså.

– Och inför den andra matchen i B-slutspelet fick laget själva ta ut laget och placera ut sig själva på olika positioner. Då får man tänka till ordentligt och försöka att komma överens, säger Dennis Novotny.