MUC har blivit en tjeckisk tradition

Att spela MUC börjar bli en tradition för lagen i FBC Draci Ricany från Tjeckien. I år representeras Mölndals "kompisklubb” från Pragregionen av tre lag: två i P11-klassen och ett i P09-klassen.

­– Bortsett från uppehållet under pandemin tror jag att vi haft lag med i cupen de flesta åren sedan vi blev inbjudan första gången 2015. Vi är en ganska ung förening som bildades 2010, säger Jubomir Janda som coachar ett av de yngre lagen.

Vad är det som får er att skicka lag hit år efter år?

– Det är en ungdomscup som funnits väldigt länge, kanske den äldsta i världen. Historien är en sak som gör den intressant. Plus att den är lagom stor. Sedan är det väldigt motiverande för våra unga spelare att först se fram emot resan och sedan få komma hit och spela mot svenska lag. Här får de möte en lite annan typ av innebandy och det lär de sig mycket av, säger Jubomir Janda strax innan hans lag ska möta Pixbo i B-hallen sent på lördagseftermiddagen.

Innan Pixbomatchen hade Dracis vita P11-lag vunnit två matcher, medan det gröna laget noterats för en vinst och en förlust .

Hur viktigt är det för er att vinna när ni åker så långt för att spela cup?

– Inte alls viktigt. Nej, men så här är det: alla vill vinna och alla vill spela bra när det är match. Men mycket viktigare för oss är att få spelarna engagerade, att stärka vänskapen mellan dem och att de supportar sina klubbkompisar när de spelar matcher, säger Jubomir Janda.