Landskrona Falcons har alltid bra läktarstöd

Oavsett hur det går i matcherna har tjejerna i IBK Landskronas F09/10-lag alltid ett rejält stöd från läktaren. Det ser de cirka 15 medresta familjemedlemmarna i hejaklacken till. Just sammanhållning i och kring laget är viktig orsak till att de åker på fyra, fem cuper varje säsong.

Det hörs direkt när man kliver in i B-hallen på Almåsskolan i Lindome att det är ett lag med aktiva supportrar som spelar. Det hejas och tutas mest hela tiden. Att motståndarna Tunet IBK från Norge, som i snitt är ett par år äldre, leder med 9–0 och till slut vinner med 14–1 spelar ingen roll. Stödet finns där hela matchen ändå.

– Det är bara att lära sig att ladda om på ett par timmar och sedan gå in banan igen och försöka vinna nästa match, säger lagets tränare Max Sörensson.

För honom är cupspel viktigt för lagsammahållningen. För att om möjligt bygga laget ännu starkare tog laget tåget från Landskrona till Mölndal. Föräldrar och syskon åkte bil.

– Vi brukar åka på fyra, fem cuper per säsong. För ett par veckor sedan blev det silver i Påskcupen i Helsingborg och i år har vi även vunnit B-slutspelet i Skånemästerskapet. Vi brukar vara ett topplag i serien därhemma. Men här är en del motståndare lite väl tuffa på grund av åldersskillnaden, säger Max Sörensson.

Det är andra året i rad Skånelaget, som också går under namnet Landskrona Falcons, besöker MUC.

– Jag tycker att det är en bra cup med ett trevligt arrangemang runt omkring. Vi spelar matcher, bor på skola, äter, sover och spelar pingis. Mycket mer hinner man inte under den här helgen. Det är som det ska vara, säger Max Sörensson.

För honom och tjejerna i laget är MUC avslutningen på den ordinarie innebandysäsongen. Sedan väntar sommarträning med löpning, fotboll och kanske lite i innebandy på utomhusrink.

– Lite oklart i vilket skick rinken vi har i Landskrona är i just nu, men vi hoppas kunna spela lite där. Det är kul träning, säger Max Sörensson.