Det är alla frivilliga som gör MUC möjligt!

Utan volontärer – ingen cup. En enkel sanning som alla föreningsmänniskor är väl bekanta med. Jenny Linde är en av flera hundra frivilliga som ser till att MUC 2022 fungerar och blir en bra upplevelse för deltagare och publik.

Jenny Linde var, tillsammans med ytterligare cirka 20 volontärer, på plats i Almåshallen tidigt på söndagsmorgonen för att göra sitt arbetspass som hallvärd. Utan henne och flera hundra andra frivilliga hade ett arrangemang som Mölndals ungdomscup inte varit möjligt.

Mycket arbete läggs ner både i förberedelser och under cuphelgen. I planeringen ingår bokning av boenden, mat och hallar. Liksom schemaläggning av domare och funktionärer, marknadsföring för att nå deltagare samt övrig kommunikation. Plus mycket annat.

Under cupen bemannas de fem hallarna med personer som sköter en rad uppgifter.

– Som hallvärd svarar jag på frågor, fördelar omklädningsrum och försöker se till att alla spelare, ledare och föräldrar som kommer hit har trevligt och hittar rätt, säger Jenny Linde.

Hon har en son, Samuel Linde, som spelar i Mölndals IBF:s juniorlag (som deltar i cupen med ett renodlat 05-lag). 

– Oftast är det min man som skjutsar och sköter andra kontakter med innebandyn. Därför är det här ett bra tillfälle för mig att träffa och prata med andra föräldrar i klubben. Sedan tycker jag att det är kul med events. I mitt jobbar jag lite grann med mässor och tycker det är riktigt roligt, säger Jenny Linde. 

Hennes yngre son, Samuels lillebror, spelar handboll, så en fungerande idrottsrörelse är en viktig del av familjen Lindes fritid.

– Att ställa upp här tycker jag är en enkel grej som jag kan göra för att ungdomarna ska få hålla på med något de tycker är roligt. Plus att klubben får in viktiga pengar, säger Jenny Linde.